Stacks Image 6
Eteläpuiston kynttiläkulkue 4.12.2016
Eläköön Eteläpuisto yhdistys järjesti kynttiläkulkueen Näsinpuistosta Eteläpuistoon sunnuntaina 4.12.2016.
Alkuun osallistujia tiedotettiin lyhyesti Eteläpuiston kaavoituksen nykytilanteesta sekä siitä että Eteläpuistoa koskevat kaavaehdotukset ovat menossa 13.12.2016 Yhdyskuntalautakunnan kokouksen käsittelyyn. Alkupuheen jälkeen kansanedustaja Mikko Alatalo astui estradille sekä esitti tekemänsä laulun vaatien Eteläpuiston säilyttämistä. Sanat sekä linkki youtube videoon löytyvät alempaa. Tämän jälkeen kulkue starttasi Näsinpuistosta kohti Eteläpuistoa. Nelisenkymmentä aktivistia uhmasi lumipyryä ja marssi hiljaisina Hämeenpuiston päästä päähän. Kulkueen lopussa Markku Rekola puhui sivistyksen kunnioittamisesta ja vaati jo Engelin laatiman puistokaavan pitämistä hengissä. Osuustoimintapatsaalla ihmiset halusivat tietää lisää kaupungin pyrkimyksistä rakentaa Eteläpuistoon asuntoja rikkaille ja tuhota koko Eteläpuisto. Hannu Vilpponen kehotti ihmisiä kirjoittamaan omia kannanottoja Yhdyskuntalautakunnan jäsenille ja monet lupasivat sen tehdä. Eläköön Eteläpuisto yrittää kaikin keinoin vastustaa ehdotetun asemakaavan hyväksymistä.
Kulkueen päätyttyä paikalle jäi vielä muutamia kulkuelaisia keskustelemaan kaavoituksesta, rakentamisesta, kunnallispolitiikasta ja lähidemokratiasta.
Kynttiläkulkue sujui hyvässä hengessä säästä huolimatta. Eläinten edustajista kulkueessa tavattiin myös koiria omistajineen.

Jokunen lumienkelikin saatiin suojelemaan Eteläpuistoa.

Kiitos kaikille kulkueessa olleille sekä hengessä mukana oleville.
Stacks Image 13

SÄILYTETÄÄN ETELÄPUISTO
Säilytetään Eteläpuisto Se on osa Tamperettamme Jää sukupolvesta ikävä muisto, jos puistoja tuhoamme.
Eteläpuiston kun säilytämme, sinne kaupungin keidas luodaan. Voi meidän kaupungin päättäjiämme, jos sinne betoniviidakko tuodaan!
Puistot tuovat meille voimaa. Ne on keuhkoja kaupunkilaisten . Ei rahan vallan vuoksi saa tuhota luontoa tamperelaisten.
Lehtivihreä ihmiselle on henkisesti niin tärkeä. Meidän ihanaa puistojen ketjua ei ole syytä särkeä.
Säilytetään Eteläpuisto…

Poliitikkoja Ranskanmaalta kävi kylässä. Kysyin mielipiteen: Mitä jos Pariisin puistot nuo rakennettaisiin betonia täyteen?
Sanoi pariisilaiset: Non possiible! Se kulttuuriskandaali oisi! Ei sivistysmaissa tuhota puistoja, vaikka se bisnestä loisi.
Säilytetään Eteläpuisto…

säv.&san. M.A. 2016

Linkki videoon:
https://www.youtube.com/watch?v=T7IidDPrWYM

Stacks Image 18
Stacks Image 15
Stacks Image 21
Stacks Image 36